Om Nallebudet

Vad är ett Nallebud?

Nallebudet har sen 2004 gett omtänksamma kunder möjligheten att skicka bud med något annat än ett klassiskt blombud. Fina och mysiga nallar med tillhörande tillbehör & presenter med budskap som kommer som budbärare.

Med nallen som budbärare

Det finns obegränsat med anledningar till att visa omtanke, men när du gör det, är det viktigt att budskapet kommer fram. Genom alla tider har människor skickat blommor till varandra, men vi ville förnya upplevelsen för mottagaren. Med vackra och bestående Nallebud som levereras till mottagaren som en härlig överraskning. Med nallen som budbärare skickar du en omtanke till en medmänniska på ett charmfullt sätt.

Nallebudet skickar din hälsning och omtänksamma tanke med nallen som personlig budbärare. På Nallebudet väljer du en nalle och skriver din hälsning så skickar Nallebudet den till mottagaren.  Vi skickar Nallebud alla vardagar och beställa kan du göra dygnet runt. På Nallebudet har vi som mål att sprida glädje och visa omtanke och vi hoppas att varje fin och mysig nalle som skickas med ett Nallebud kan bidra till det.

Vi har vårt huvudkontor och lager i Kalmar i Småland och vi driver Nallebudet i småländsk entreprenöriell anda. Det betyder att vi jobbar på att ständigt förbättra oss, att hitta nya vägar, vågar förändra oss och att vi alltid vänder på varje krona för att kunna skapa förbättringar. Därtill står vi stolta i traditionen med våra nallar som budbärare och med fötterna stadigt vid havet i Kalmarsund.

Våra nallar

Våra minsta nallar är av klassiskt snitt med leder. Ett par av modellerna har i princip funnits med sedan starten av Nallebudet 2004  De är otroligt fina och uttrycksfulla och så mysiga små följeslagare. De flesta av de här nallarna är tillverkade i serier begränsat antal under egen produktion. Många av dem har dessutom egna namn.

Våra andra nallar kommer från olika tillverkare, tex Jellycat, Roomate, Pellianni, Nordic Souvenir, OOTB och Ty med flera. Saknas någon nallemodell eller någon nalletillverkare, som du älskar? Hör gärna av dig till oss med frågor och förslag.

Hur funkar det?

Hos oss kan du välja mellan färdiga paket eller bygga ditt egna personliga Nallebud. Vi har nallar som är mellan 8-24 cm höga, och om du vill kan du ta med tillbehör och presenter ,  som får följa med i ditt Nallebud i nallebudslådan (presentboxen). Välj mellan ljus, små böcker, leksaker, choklad, godis, pyssel och fina miniatyrer som förhöjer budskapet och mycket mer. Du får även skapa ditt personliga kort i kassan som sätter den sista personliga prägeln – helt utan extra kostnad. 

Om du skickar Nallebud till sjukhus är det oftast tillåtet även om det behöver undersökas i varje fall att postgången fungerar till sjukhuset i fråga. Nallebudet är ett fantastiskt och verkligen uppskattat sätt att säga “Krya på dig”. 

En hållbar omtanke?

Vi jobbar med vår hållbarhet i alla våra led från inköp av nallar och innehåll i Nallebudet, transporter, förpackningar, hur vi packar, till Nallebudet landar hos mottagaren.

Vårt hållbarhetsarbete under 2023:

  • vi har minskat våra transporter från vår distributör till vårt lager,
  • vi strävar efter att göra nya inköp av nallar med ökad andel återvunnen textil,
  • vi jobbar med mindre mängd plast i vårt emballage och lättare förpackning genom att vi packar varje Nallebud förhand och anpassar packningen efter innehållet i beställningen.
  • transporterna av Nallebuden görs med Svanenmärkta Varubrev med PostNord,
  • en del av transporterna görs med EarlyBird som har en ökande andel fossilfria transporter och affärsidé att ta med paketen på rutten som tidningsutdelarna gör,
  • transporten från vårt lager till inlämningen hos PostNord och EarlyBird sker normalt med elbil eller cykel,
  • vi erbjuder flera Nallebud med helt eko-certifierat innehåll och här går vi med branschen mot bättre och bättre hållbarhet.
  • våra viktigaste förbättringsområden är inom inköp och paketering.

Vi tycker också att Nallebudets idé om omtanke och budskap bidrar till vår hållbara värld där vi bryr oss om varandra. Vår omtanke gäller i alla led och vi vill alltid finnas där för att visa att vi försöker göra vårt bästa.

Visa din omtanke med ett charmigt och hållbart Nallebud!

Nallebudet hjälper andra

Nallebudet skänker pengar till välgörenhet på ett par olika sätt. Vi bidrar via vår insamling av omdömen med tjänsten Reco till att pengar skänks till Barncancerfonden. Nallebudet har under 2023 stöttat en insamling till ett barnhem och skola i Kenya. Innan året går mot sitt slut hoppas vi också kunna stötta ytterligare en organisation med en julgåva.

Vad säger våra kunder?

Nallebudet är stolta för att få högsta betyg på Reco (och tidigare med över 3000 recensioner på Trustpilot), så det råder inga tvivel om att våra kunder verkligen uppskattar våra Nallebud, och upplevelsen som vi erbjuder. Vi tar alltid tillfället i akt att försöka förbättra oss med kundrecensionerna som självklart underlag för förbättring.

Vem vill du visa omtanke?

Välj anledning